Szanowni Państwo.
W ostatnich dniach wdarł się szum informacyjny w związku z rozporządzeniem Rady Ministrów i dostosowaniem się Dolinki do nowych przepisów. Prosimy o przychodzenie na basen. Zajęcia prowadzimy zgodnie z grafikiem. Prosimy rodziców posiadających certyfikaty covidowe o przedstawienie ich pracownikom basenu. W ten sposób nie obniżymy limitów osób korzystających z pływalni.

Poniżej zamieszczamy pełen komunikat zarządcy basenu.

Komunikat CRW DOLINKA

W związku z nowym rozporządzeniem Rady Ministrów i nowymi obostrzeniami dotyczącymi basenów i obiektów zadaszonych informujemy, że CRW Dolinka, Krytą Pływalnię i Kryte Lodowisko Helena udostępnia się liczbie osób nie większej niż 30% ich maksymalnego obłożenia. Do limitów nie wlicza się osób, które okażą ważne zaświadczenie o szczepieniu lub przebytym COVID-19 lub wynik testu.

W związku z tym prosimy o zabranie i dobrowolne okazanie zaświadczeń z kodem QR w dowolnej formie: elektronicznej (z aplikacji mojeIKP, mObywatel, zdjęcie w telefonie) lub papierowej. Weryfikacja zaświadczeń za pomocą aplikacji Ministerstwa Zdrowia (Skaner Certyfikatów COVID) jest bezpieczna, nie przetwarzamy i nie przechowujemy żadnych danych.

Szczegółowe informacje znajdują się na stronie MOSiR: https://bit.ly/3yyEpVf

Prosimy o stosowanie się do pozostałych wytycznych, a także o wyrozumiałość dla pracowników MOSiR, których obowiązkiem jest weryfikacja zaświadczeń i stosowanie się do narzuconych rozporządzeniem Rady Ministrów zasad. Nie wynika to z naszych złych intencji, a jest spowodowane koniecznością dostosowania się do obowiązujących przepisów.